vineri, 18 decembrie 2009

Bradutii de Craciun


In fiecare an mii de brăduți sunt defrișați apoi vânduți în piete legale sau pe piața neagra...Viata unui brăduț astfel se întrerupe spre a bucura oamenii de Crăciun pentru câteva zile.Cruzimea aceasta se poate opri dacă oamenilor le-ar pasa măcar un pic de consecințele defrișării pe termen lung,dacă s-ar gândi ca acel brăduț cumpărat ar fi ajuns un brad falnic într-o pădure ...
Putem alege altfel de brăduț,artificial sau în ghiveci ,astfel când va creste mai mare îl putem planta.
Toți oamenii ar trebui sa nu mai participe la masacrarea brăduților !
Opriți-va! Alege-ți un brăduț artificial!!!

marți, 15 decembrie 2009

PRIMII FULGI DE NEA




Ca un copil, ce se bucura de venirea primilor fulgi de nea ,am fost și eu azi.A nins ca în povesti cu fulgi mari și albi precum mii de fluturi albi.Priveliștea părea de vis atunci când priveam copacii acoperiți de stratul gros de zăpadă,când nu ma gândeam decât la iernile din copilărie când noi,copiii ne jucam fără griji prin troiene…In fiecare iarna când ninsoarea aduce pe pământ gingașii fulgi de nea în inimile celor care n-au uitat sa mai fie copii răsare bucuria neprihănită a jocului printre miile de steluțe căzute din cer…
Se spune ca atunci când “iarna-i grea ,omătul mare/ semne bune anul are”!(Sa speram ca asa va fi!)
Atât de frumos este sa privești cum ninge,sa vezi doar puritatea albului pretutindeni!

marți, 24 noiembrie 2009

Reciclarea,in Romania doar un cuvant...



Se pare ca în România reciclarea hârtiei,a sticlelor,a PET-urilor și a altor materiale reciclabile e în continuare doar pe hârtie pentru ca practic situația e alta.
Binecunoscutele sticle de plastic sunt aruncate tot în natura,în ape,în vâlcele,păduri(la țară)deși de curând cu ajutorul fondurilor europene localitățile din mediul rural au la dispoziție servicii de salubrizare.Oamenii au primit aceasta schimbare cu reticenta din cauza mentalităților învechite.
In privința hârtiei ,aceasta nu mai e colectata de fabricile de hârtie ci e folosita pentru aprinderea focului sau este aruncata în diverse locuri.Daca s-ar recicla hârtia,care oricum nu ne-ar mai folosi,s-ar putea salva pădurile tăiate pentru fabricarea hârtiei.
Oamenii nu-și dau seama cât rău pot face mediului aruncându-și resturile menajere în natura,astfel dau dovada de inconștienta,nepăsare și chiar lipsa de educație.
Reciclați și salvați natura!

vineri, 13 noiembrie 2009

Poluarea mediului

In secolul vitezei,mediul înconjurător suferă din cauza neglijentei,inconștienței oamenilor care poluează apa cândva cristalina,aerul curat ,întreg mediul.Efectele acestei poluări se vad din ce în ce mai mult prin dispariția unor specii rare de animale,prin distrugerea vegetației și parca n-ar fi fost de ajuns tot cu mana lor 'oamenii' fura aurul verde atât de necesar vieții pe aceasta planeta...
Peste câteva zeci sau sute de ani va fi prea târziu pentru regrete,planeta va fi distrusa iremediabil...
Astăzi poluarea trebuie sa înceteze pentru ca e o sinucidere lenta a noastră,a oamenilor.


miercuri, 21 octombrie 2009

Resursele naturale



România,după câte știm toți,e foarte bogata,are foarte multe resurse naturale care din păcate de cele mai multe ori nu sunt valorificate.Exemple pot da nenumărate,unele chiar din zona mea :Izvoare naturale carbogazoase,risipite,nevalorificate,păduri întregi defrișate,zone care pot fi valorificate turistic,lăsate în negura ignorantei...
Si-atunci cum sa ajungem din urma celelalte tari dezvoltate,dacă noi nu prețuim propriile noastre bogății,nu folosim ce avem ci doar ne vindem puțin câte puțin pana ajungem din nou sclavi în propria țară...Poate exagerez dar asta e realitatea cruda din ziua de azi.
Deși România e mult mai pitoreasca decât Bulgaria sau alte tari vecine numărul turiștilor care vin la noi,pe litoral,în țară e mult mai mic.De ce? Din cauza serviciilor proaste,a slabei valorificări și nu în ultimul rând din cauza autorităților.
Prin urmare ce putem face,fiecare dintre noi?Sa schimbam situația cenușie în care se afla țara noastră privind valorificarea resurselor?
Poate ca nu putem face nimic dar putem încerca sa prețuim mai mult fiecare pietricica,fiecare floricica,fiecare firicel de apa,fiecare copăcel,sa respectam natura și sa transmitem și urmașilor acest respect fata de natura...

sâmbătă, 3 octombrie 2009

Ploile reci ale toamnei

Toamna cea ploioasa a venit iar aducând aproape o epidemie de răceli din cauza diferențelor de temperatura din timpul zilei. Astfel condițiile meteo favorizează răspândirea gripei porcine care își sapa tot mai mult rădăcini adânci provocând și mai multe decese care au ajuns la mii din datele media.Cercetătorii se lupta contra cronometru sa găsească un vaccin care sa lupta cu acest virus periculos.
Poluarea are un rol signifiant în modificarea mediului,prin încălzirea globala și mai ales slăbirea "sistemului imunitar al pământului"S-au scris atâtea articole,cărți,cercetări despre poluare ...s-au tras atâtea semnale de alarma dar cei care ar fii trebuit sa audă tot n-au auzit și continua același lucru,sa nu le pese de viitorul Pământului.
Dar poluarea mediului nu este realizata numai de monștrii industriei ci și de oamenii de rând care arunca gunoaiele din gospodărie în locuri considerate de ei groapa de gunoi,ape,vâlcele,păduri...
Daca fiecare din acești oameni ar înțelege cât rău fac mediului,dacă ar fii informați mai mult lucrurile ar sta altfel...

duminică, 6 septembrie 2009

Toamna,anotimpul contrastelor

Anotimpul melancolic al poeților își pune stăpânire încet-încet în viețile sau în sufletele noastre care poate plâng din diferite motive....In prima luna din acest anotimp încă nu simțim ca se apropie frigul și ploile nesfarsite ale toamnei ,datorita încălzirii globale a cărei efecte se simt din ce in ce mai mult pe întreg globul.Aceste efecte pe termen lung ,din punctul de vedere al specialiștilor ,afecteaza insasi viata pe Pământ,peste câteva sute sau mii de ani ,frumoasa noastră planeta va fii de nelocuit.
Noi,pământenii de rând nu conștientizăm pericolul si ne traim anosta viata cu nimicuri ,cu gândul la cât mai multa bogăție fără sa ne gândim ca adevărata bogăție este natura din jurul nostru,fiecare părticică din ea ne-ar putea îmbogăți sufletele înmiit prin frumusețile de neprețuit din jurul nostru.
Noi ,romanii,mai ales nu înțelegem adevărata valoare a naturii curate,a pădurilor intacte,a aerului nepoluat,a animalelor sălbatice,a peisajelor nevalorificate.Astfel neprețuita noastră țară ajunge sa fie neplăcută pentru mulți romani care prefera sa fuga decât sa lupte pentru stabilirea normalului pe plan ecologic și nu numai ,ceea ce e foarte greu dar nu imposibil.

sâmbătă, 16 mai 2009

Un nou inceput...

M-am gandit sa creez acest blog ,despre natura..De ce?Pentru ca ador sa trăiesc în mijlocul ei,sa plimb,sa bucur de fiecare raza,de fiecare sunet.In ziua de azi din ce in ce mai mult poluarea,defrisarile exagerate si ilegale distruge tot ce e frumos din natura si o transforma in mormane de gunoaie,supermarketuri aparute ca ciupercile dupa ploaie.As vrea ca acest blog pe langa multe altele de acest gen sa fie un semnal de alarma ...Natura sufera si vom suferi si noi..Deja am inceput sa suferim ...Si e doar inceputul...