duminică, 2 mai 2010

Micii ecologisti



Organizația Națiunilor Unite consideră că "cele mai grave probleme, cu care se va confrunta omenirea în secolul XXI, sunt procesele de schimbare a climei, deşertificarea solului, diversitatea biologică, afectarea stratului de ozon. Aceste fenomene sunt determinate de modificările esențiale, ce se produc în natură sub influența omului, prezintă niște schimbări, care, în ultimele decenii ale secolului XX, au atins niveluri periculoase pentru ritmul normal de evoluție a vieții pe Pământ."

Asa cum omul este cel care ,prin acțiunile sale ,a condus la poluare,la distrugerea multor specii de plante și animale,la schimbarea climei și implicit al mediului natural al multor ecosisteme ,tot astfel va trebui sa îndrepte ,sa amelioreze și pe termen lung sa rezolve problemele,pagubele imense aduse propriului mediu de viata,Terra.

Fiecare dintre noi trebuie sa luam atitudine,sa scăpăm de năravuri,de obiceiurile proaste ,sa nu mai închidem ochii atunci când vedem pe cei care distrug natura.
Schimbarea atitudinii fata de natura,educarea ecologica atât de necesara pornește în primul rând de la cei mici,de la grădinari și școlari.

Micii ecologiști conștientizează mai bine decât adulții ca natura trebuie menținută curata și sănătoasă,ca nu e bine sa fim nepăsători fata de ea,ca trebuie sa o iubim și sa o protejam.
Școlarii mei participa cu mult drag la igienizarea cursului de apa local,la păstrarea curățeniei în curtea școlii,la strângerea selectiva a gunoiului și astfel acasă ei vor da lecții părinților despre cum sa se poarte cu natura.Educând pe cei mici care reprezinta viitorul,cu siguranță viitorul planetei noastre nu va mai fi unul sumbru dar din nefericire adulții nu vor sa se schimbe,sunt la fel de nepăsători,lacomi și inconștienți.
Protejați natura căci astfel va protejați și va iubiți pe voi înșivă!