miercuri, 2 februarie 2011

Reciclarea gunoaielor in Romania



România e țara cea mai frumoasa,cu atâtea bogații și locuri superbe dar cu munți de gunoaie în afara orașelor.Nu spun deloc ceva nou,situația asta o știe toata lumea dar din păcate putini lupta cu nepăsarea,ignoranta oamenilor care lasa in urma lor gramezi de gunoaie.Astfel principala problema de mediu a Romaniei este absenta reciclarii materialelor.
Scopul reciclării este de a elimina poluarea și-n același timp de a conserva resursele naturale.
Reciclarea conserva energia.
Mult mai putina energie este necesara pentru a transforma materialele reciclate în produse noi, comparativ cu a începe producția cu materiale primare, brute.

Reciclarea elimina costurile depozitarii reziduurilor sau a incinerării lor. Costurile reciclării sunt parțial amortizate prin evitarea cheltuielilor de depozitare sau incinerare și prin vinderea materialelor rezultate. Prețurile de depozitare variază foarte mult în funcție de zona, și piața materialelor reciclate este într-o creștere exploziva.

Programele de reciclare proiectate adecvat și implementate complet pot fi deplin competitive
cu depozitarea sau incinerarea reziduurilor. In prezent sunt disponibile numeroase tehnici de eficientizare a reciclării, unele din ele fiind în curs de testare și implementare.La noi în țară programul în sine de reciclare nu funcționează eficient.
Hârtia nu se reciclează ci se arde,plasticul se arunca doar metalul se vinde la fier vechi pentru bani .
Pentru ca aceasta problema sa fie rezolvata trebuie ca fiecare dintre noi sa ne schimbam atitudinea ,sa învățăm sa protejam natura.